Dalija Orešković na poziv Davora Štimca u Rijeci predstavila antikorupcijsku strategiju

66
Izvor: Screenshot Davor Štimac Facebook

Stručnjakinja za borbu protiv korupcije Dalija Orešković na poziv nezavisnog kandidata za riječkog gradonačelnika Davora Štimca, u Rijeci je predstavila implementaciju antikorupcijskog programa za županije, gradove i općine. Dalija Orešković istakla je da bi “Rijeka tako postala prvi i najbolji grad koji će uvesti sve mjere koje rješavaju ključni problem korupcije u gradskoj i javnoj upravi”.

“U razgovorima s našim sugrađanima, primijetili smo da često spominju korupciju kao veliku kočnicu u razvoju našeg grada. Zato smo u Rijeku pozvali jednu od najcjenjenijih hrvatskih stručnjakinja za borbu protiv korupcije, Daliju Orešković koja nam je predstavila svoju antikorupcijsku strategiju koja je specijalizirana za županije, gradove i općine.

U Rijeci ćemo uvesti potpunu transparentnost gradskog proračuna što znači da će svaki građanin u svakom trenutku moći pogledati svaki pojedinačni račun kojeg je platio Grad. Osim toga, implementirat ćemo cijeli niz mjera koje onemogućavaju korupciju. Želimo postići najviši standard u transparentnosti kojeg niti jedan gradonačelnik koji dođe poslije nas neće moći ignorirati.
Promjena je dobra, u nedjelju izađi!”, poručio je Davor Štimac na društvenim mrežama, a cijeli video možete pogledati ovdje.
Snimka zaslona 2021-05-14 113515
Izvor: Screenshot Facebook Davor Štimac

Komentari