Croatia: Hearts & Crafts – izložba zbog koje će hrvatska nematerijalna baština postati dostupna svima

23
Izvor: Screenshot Croatia: Hearts & Crafts

Opće je poznato da je Hrvatska jedna od zemalja koja je među bogatijima nematerijalnom baštinom. Suradnja Googlea i Hrvatske turističke zajednice u okviru platforme Google Arts & Culture traje već godinu dana, a u tih godinu dana izrađena je virtualna izložba nematerijalne baštine „Croatia: Hearts & Crafts“ u 4 sekcije. Sekcije koje obuhvaća su poznavanje zanata, narodne pjesme i ples, svečanosti i hranu. Nova platforma predstavljena je dana na online prezentaciji od strane Amit Stooda, direktora Google Arts & Culture, Liudmile Kobyakova, Program Managera Google Arts & Culture, Joška Mrndže, direktora Googlea za regiju Adriatics, Kristijana Staničić, direktora HTZ-a te Frana Matošića, državnog tajnika u Ministarstvu turizma.

Stood je istaknuo: „Ova je godina bila je izazovna za putnike širom svijeta. Vjerujemo da ćemo ovim projektom dodatno približiti bogatu tradiciju Hrvatske koja je već poznata po svojim prirodnim ljepotama i pitoresknim gradovima. Koristeći tehnologiju i inovativne tehnike pričanja priče, ovaj je projekt u suradnji i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice usmjeren na očuvanje i promociju odabranih aspekata nematerijalne kulturne baštine Hrvatske globalnoj publici. Ovo je ujedno i prva globalna prezentacija hrvatske nematerijalne baštine na platformi Google Arts & Culture.“

Stančić je nadodao: “I ovaj projekt stoga pridonosi pozicioniranju naše turističke ponude, s naglaskom na kulturnu ponudu u kojoj Hrvatska kao destinacija itekako ima što ponuditi.”

Izvor: Novi list

Komentari