Čokoladni cheesecake gotov za par minuta!

42

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem. Spojite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede. Mljac!

Sastojci za podlogu

  • 150 g mlevenog keksa s maslacem
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice kakaa

Krema:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 500 g sira maskarpone
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 ml kiselog vrhnja

Priprema:

Pomiješajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kavu i orahe, ili ih položiti u kesu pa “istući” valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah.

Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati.

Savjet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lješnjaka ili badema.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Komentari