Članovi HDZ-a biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija – U Rijeci se za novog šefa bore Staničić i Ostrogović

22

Članovi HDZ-a u nedjelju, 22. studenog od 8 do 19 sati biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba. 209.271 članova stranke s pravom glasa će na 576 biračkih mjesta birat će predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mislav Herman jedini je kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a. Kandidature za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije predali su Željko Turk i Damir Mikuljan. Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije natječu se ministar obrane Mario Banožić i zamjenik župana te županije Josip Dabro, a Josip Ostrogović i Kristjan Staničić za predsjednika riječkog HDZ-a.

Drugi krug izbora održat će se 6. prosinca, a ovi izbori nastavak su izbornog procesa u HDZ-u koji je započeo izborom predsjednika stranke Andreja Plenkovića, njegovog zamjenika Tome Medveda i četiri potpredsjednika – Olega Butkovića, Ivana Anušića, Branka Bačića i Zdravke Bušić, prenosi Novi list.

Komentari