Cirkus civilizacija: Za ubod u rame u Istri bi mogla pasti pašta s tartufima, na Kvarneru žlahtina, u Lici porcija škripavca

38

Riječki novinar Edi Prodan na društvenim se mrežama osvrnuo na novi potez Stožera civilne zaštite u kojem su najavili nagrađivanje onih koji su se cijepili. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Kako jadno, primitivno, neetično, kako ponižavajuće. Po’ kila janjetine za cijepljenje. Trava u Americi, toplice u Zagorju. Neviđena šamarčina svim medicinskim djelatnicima koji su se izlagali pogibelji i neviđenim naporima da bi sačuvali zdravlje drugih, koji sočni hrak iz dubine kovidavih pluća na obitelji umrlih! A koje tek ismijavanje onih koji su se uredno cijepili! Onih koji su na taj način željeli ne samo zaštiti sebe nego i – druge. Čitav niz država, navodno naprednih, od nastavka primanja cjepiva pravi krajnje neukusni vašar. Napadali su “primitivnog” Donalda, da bi danas “napredni” njegove opservacije podigli na mnogo viši nivo. Besmisla.

I jesu li bili su u pravu oni koji su priču po pitanju cijepljenja maksimalno relativizirali, pa čak ju i antivaxerski ismijavali? Jer sad kreću vakcin busevi. Harmonika i bajs, glasna pjesma, litra i voda. Za ubod u rame u Istri bi mogla pasti pašta s tartufima, na Kvarneru žlahtina, u Lici porcija škripavca. I što sad, što sa 685 tisuća doza cjepiva? Tko da uđe u dvoranu i primi svoju dozu nakon ovakvog sprdanja s nečim što smo do jučer doživljavali kao jedini put prema zdravlju. Hoćemo li ikad saznati – što smo to preživjeli. Cirkus civilizacija.”
Snimka zaslona 2021-06-11 125936
Izvor: Screenshot Facebook

Komentari