Češki turisti kažu da su pronađenu ženu bez identiteta sreli kod Makarske! “Bojala se karantene pa je isključila mobitel i izvadila SIM karticu”

237
Izvor: PU primorsko-goranska

Češki mediji objavili su nove detalje vezane uz ženu bez identiteta koja je prije 10 dana pronađena na Krku. Češki portal TN tako piše da je moguće da je žena Slovakinja, kazali su turisti koji kažu da su je upoznali u Drveniku kod Makarske.

S njom su, kažu, razgovarali 9. rujna. Navodno im je kazala da ide prema sjeveru. “Kazala nam je kako putuje i kako je u mirovini”, ispričali su. Zbog toga što njeni poznanici rade, dodali su, putovala je sama. Također, ona je navela da je željela izbjeći karantenu po povratku u Slovačku. “Pričali smo o cijepljenju, rekla je da se ne želi cijepiti. Bojala se da će morati u karantenu po povratku, a to nije željela”, kažu. Iz istog razloga, kažu, isključila je mobitel i iz njega izvadila SIM karticu.

Nadalje, žena je navodno iz Slovačke došla vlakom. Željela je putovati od juga prema sjeveru. “Željela je ići u Liku, to je nedaleko Krka”, kazao je sugovornik češkog medija. “Bila je jako inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme provela u Engleskoj pa dobro priča jezik”, kažu. Dodaju da je pričala Slovački, ali se ne sjećaju odakle je. Njihova priča dojavljena je i češkoj i hrvatskoj policiji.

L.B.

Komentari