Burić: Kultnu Kantridu trebamo vratiti u funkciju

16

Naš višenamjenski nogometni i atletski stadion Kantrida je izgrađena 1913. godine, i od prve utakmice na njoj, one Viktorije sa Sušaka koja je te godine isprašila s tri nula snažni zagrebački Građanski, preteču Dinama, ona je kultno mjesto riječkog sporta, rekao je kandidat Bure za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić.

Pod stijenama sam kao sedamnaestogodišnjak 1984. godine gledao s još 22 tisuće navijača kako Rijeka gazi Real Madrid s 3:1. Svi pamtimo onaj dobar osjećaj kada se naši sugrađani sliju na Kantridu i kad krene navijanje koje pojačavaju visoke stijene s jedne strane, a glasovi navijača se čuju po cijelom Kvarneru. Druženja svih Riječana prije i poslije utakmica je osjećaj kojeg svi želimo ponovno doživjeti.

Ovaj jedinstveni stadion kojemu je s jedne strane more, a s druge stijene bivšeg kamenoloma, zaslužio je da se dovede u red i funkciju nakon niza obećanja o investicijama s različitih strana svijeta. I zato kultnu Kantridu trebamo vratiti u funkciju. No kako to ne bi bilo predizborno obećanje mi u Buri znamo kako se to može učiniti“, ističe Burić.

U Buri predlažu da se u okviru novog Programskog razdoblja EU za razdoblje 2021 – 2027 s Operativnim programom Republike Hrvatske razmotri konkretna mogućnost i akcijski plan obnove, poboljšanja, rekonstrukcije i izgradnje sportske infrastrukture u javnom sektoru u Hrvatskoj, pa tako i obnova s izgradnjom novog boljeg i ljepšeg kultnog stadiona Kantrida.

Moramo pronaći način kako predvidjeti i planirati obnovu ovog objekta kao jednog važnog dragulja sportske i  kulturne, infrastrukture u javnom – državnom ili vlašću lokalne samouprave. To je prioritet potreba svih naših građana, i svih naših sportaša“, smatra Burić.

Čak i ako se NK Rijeka ne vrati na novu obnovljenu Kantridu ovaj stadion imat će svoju funkciju za generacije novih mladih sportaša, navijača i gostiju u potrazi za vrhunskim domaćim i međunarodnim sportskim i kulturnim događanjima, smatraju u Buri.

„Siguran sam da će dobar dio kandidata za gradonačelnika, kao i do sada, prepisati ovu našu projektnu ideju. Svi zajedno ćemo raditi na tome da se ovaj dobar projekt ostvari na dobrobit svih naših građana“, zaključio je Burić.

Komentari