Bura: Novcem treba pametno upravljati, a ne klijentelistički pogodovati podobnima

10

Glavna misao vodilja svake javne službe i lokalne vlasti treba biti briga za građane i pametno trošenje svake kune našeg zajedničkog novca, kažu u stranci Bura. Kao što pazimo na sebe i svoju obitelj, brinemo da zaradimo kako bi osigurali svoju plaću i platili račune, jednako tako svi razmišljamo o tome da ne prokockamo ono što imamo kako našoj djeci ne bi ostavili dugove nego neke vrijednosti kako bi imali nešto kada započinju samostalni život, a tako trebamo i upravljati javnim novcem, ističe kandidat za gradonačelnika ove stranke Hrvoje Burić.

No kako se to u Rijeci radi, pita Burić i odgovara: „Od 2015. do 2018. grad je ostvario manje prihoda od imovine grada – zakupa poslovnih prostora, javnih površina, zemljišta i spomeničke rente  za punih 11 milijuna  kuna. Namjerno sam uzeo ovaj period kako ne bi od gradskih vlasti slušao kako je korona kriva za sve. Izgubljen je novac za zakup izravno a neizravno su i izgubljena  radne mjesta te više milijuna kuna od poreza i prireza na dohodak“, ističe Burić.

Dodao je kako o ležernom odnosu gradske vlasti prema našem novcu govori još bolje slavni niz gubitaka posljednjih 15 godina u plaćanju podnajma za zemljište na Preluci. Na to se svake godine trošilo točno 203.364 eura plus PDV. Dakle ukupno je u bezdan bačeno 3 milijuna 814 tisuća i 75 eura. Za taj novac mogli smo imati  jedan moderan i novi dječji vrtić, kaže Burić.

Gradska vlast, upozoravaju u Buri, velike novce stalno gubi zbog lošeg upravljanja dugovima grada

„Zbog kašnjenja plaćanja dobavljačima  zatezne kamate iznose  preko 7,4 milijuna kuna. Istovremeno za pomoć novorođenčadi godišnje grad izdvaja samo milijun i pol. To jasno pokazuje kako grad svojim razmetnim i nebuloznim trošenjem uopće nije u službi građana već u službi pomahnitale gradske vlasti koja  sada traži novi mandat. S druge strane svoje usluge nudi i  bivši ravnatelj KBC-a koji je u svom mandatu natukao 323 milijuna kuna duga ustanovi kojom je tako vješto upravljao“ objašnjava Burić.

„Građani Rijeke žele promjene i pametno upravljanje novcem, a ne klijentelističko pogodovanje drugima. Jedino Bura može donijeti promjene“, zaključio je Burić.

Komentari