Bujične poplave prijete Rijeci i okolici, Gorskom kotaru i Lici

29

Nacionalni centar obrane od poplava izdao je upozorenje nakon najava mogućnosti bujičnih poplava na području Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like. Ujedno, kazali su da bi na području Ogulina popodne moglo biti proglašeno pripremno stanje obrane od poplava budući da su vodostaji na desnim pritokama Kupe, Donje i Gornje Dobre, Mrežnice i Korane u porastu. Pripremljene su operativne snage za prvi stupanj pripravnosti.

“Vodostaji Gornje Dobre u Tukovićima bi mogli ući u pripremno stanje obrane od poplava danas u popodnevnim satima. S obzirom na razine podzemnih voda i ograničeni kapacitet Đulinog ponora, moguće je otežano otjecanje u podzemlje na području grada Ogulina”, priopćili su iz Nacionalnog centra obrane od poplava.

Građani primjećuju da se nešto događa, a ja im poručujem da panike nema. Očekuje se porast vodostaja, ali ne i poplave i sve što radimo su redovni poslovi kada se očekuje veći vodni val”, poručio je zamjenik načelnika Stožera Goran Franković. Za sada se samo pregledavaju resursi, broj pripremljenih vreća s pijeskom, ispravnost strojeva za punjenje vreća i razne crpke, da bi sve bilo spremno za slučaj da se proglasi neki stupanj obrane od poplave.

Komentari