Brzom akcijom gospićkog HGSS-a spašen drvosječa koji je teško ozlijeđen kod Otočca, helikopterom HRZ-a prebačen u Rijeku!

30
Foto: HGSS

HGSS Stanica Gospić jučer u 12.10 sati zaprimila je poziv od Hitne medicinske pomoći, da se u mjestu Švica kod Otočca, na udaljenom i teže pristupačnom terenu  dogodila nesreća.

Radilo se o mještaninu iz Švice, drvosječi koji je prilikom sječe stabla nastradao tako što se stablo srušilo na njega. Prema prvim informacijama liječnika radilo se o teškim tjelesnim ozljedama pa je situacija nalagala hitno postupanje.

Odmah po dojavi 10 spašavatelja s dva terenska vozila uputilo se prema mjestu nesreće. Tim Hitne medicinske pomoći zbrinuo je ozlijeđenoga, a u 13 sati spašavatelji su stigli na lokaciju te odmah započeli s transportom.

Foto: HGSS

Ozljede su bile višestruke, radilo se o ozljedama glave, ruke, prsnog koša i abdomena. U 13.15 sati unesrećeni je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen do sportskog aerodroma u Otočcu gdje je dalje helikopterom HRZ-a transportiran u KBC Rijeka.

Komentari