Brojke pokazale kako kampovima ide najbolje

11

Prilikom otvaranja turističkih objekata najavljeno je da bi kampovi mogli imati najveću popularnost. I to se ostvarilo. Popularnost kampova i njihova popunjenost sve je bolja, a predviđa se da bi kampovi mogli premašiti trećinu prošlogodišnjeg prometa te oko 23% na razini godine. Tome doprinosi i činjenica da je Hrvatska jedna od vodećih kamping destinacija. Podaci eVisitora pokazuju da je od ukupno 3,2 milijuna noćenja ostvarenih do 25. lipnja, u kampovima ostvarena četvrtina. Čak polovica prometa ostvarena je u Istri, a popularni su i kampovi u Zadarskoj županiji.

Direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman istaknuo je: “S obzirom na sve okolnosti, i činjenicu da u našim vodećim tržištima još nisu počeli ljetni školski praznici, možemo reći da smo zadovoljni razvojem situacije i najavama za srpanj i kolovoz. Nadamo se da će se ovakvi trendovi nastaviti. Gosti imaju povjerenja u naše kampove koji su se maksimalno prilagodili okolnostima i posluju u skladu sa svim preporukama, a kamping je po prirodi oblik smještaja u kojem se te preporuke mogu provoditi bez puno poteškoća.”

Od gostiju najčešći su oni iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Češke, a najčešće destinacije su Rovinj, Tar Vabriga i Vrsar. ADAC je izvijestio i da su inspektori zabilježili najveći kvalitativni porast u kampovima i prema ocjenama se približili Nizozemskoj koja je prvoplasirana. ADAC je u popis najboljih kampova uvrstio 134 hrvatska kampa što je 8 više nego u 2019.

Izvor: Poslovni

Komentari