Brodica za prijevoz komunalnog otpada potonula kod Suska

140
more

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sa sjedištem u Rijeci (MRCC Rijeka), izvijestili su nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa  i infrastrukture o potonuću brodice kod u lošinjskom arhipelagu. U nesreći nema stradalih, ozlijeđenih niti onečišćenja mora.

Službenici Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj provode očevid o uzrocima pomorske nesreće koja se dogodila jučer, 22. lipnja u jutarnjim satima kod otoka Suska, gdje je trenutno iz neutvrđenog razloga potonula brodica duljine 13 metara (tip dvotrupac), specijalizirana za prijevoz komunalnog otpada između otoka Suska, Unija i Malog Lošinja, u vlasništvu domaće pravne osobe.

Informacija o nesreći u nadležnim službama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka u 10.22 sati, a u trenutku nesreće na brodici su boravile dvije osobe, zapovjednik i član posade, obojica državljani Republike Hrvatske, koji u nesreći nisu ozlijeđeni.

Preliminarnim očevidom na poziciji nesreće službenici ILK Mali Lošinj ustanovili su kako je brodica u potpunosti potonula.

Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora, a vlasniku je naloženo poduzeti komercijalno vađenje i tegalj potonule brodice te će isti postupiti sukladno nalogu Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj.

Komentari