Boras Mandić: “Kad je struka prije nekih 40 dana dala svoje mišljenje, onda je Zlatko Komadina nelegalnim radnjama i pritiscima opstruirao rad stožera”

70

Tijekom jučerašnjeg dana eskalirala je situacija između župana Zlatka Komadine i njegovog zamjenika Marka Borasa Mandića. Komadina je istaknuo kako „Boras više nije njegov zamjenik“ što je vjerojatno referenca na objavu Marka Borasa Mandića na društvenim mrežama. Marko Boras Mandić u svojoj objavi Komadinu je optužio za opstrukciju rada Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije:

Kad je struka prije nekih 40 dana dala svoje mišljenje i formulirala ga u obliku zaključka stožera onda je Zlatko Komadina nelegalnim radnjama i pritiscima opstruirao rad stožera kojeg je na kraju, usred pandemije, raspustio i postavio politiku (sebe) da vodi stožer. U narednih 30 dana uspio je poništiti sve dobro što je učinjeno do tada. Uspio je jednu od 3 najuspješnije hrvatske županije u borbi s pandemijom dovesti u društvo najneuspješniji županija i regija unutar EU. Broj zaraženih je s 890 povećao na preko 6.000. Fascinantno! Zatvorio je za građane Kvarnera i Gorskog kotara granice Slovenije, Austrije, Njemačke… Od svega 4 općine koje su bile u crvenoj epidemiološkoj zoni (32 su bile u zelenoj i žutoj) uspio je u 30 dana zacrveniti SVIH 36 općina i gradova u Primorsko-goranskoj županiji. Ravno do dna. Ako svemu dodamo stotine razreda koji su bili ili jesu u samoizolaciji, virus koji je ušao praktički u svaku firmu i u mnoge domove, onda moramo priznati da je (ne)sposobnost Komadine usporediva s Trumpovim brojanjem glasova.

I sad bi politika u liku Komadine da struka odlučuje na Stožeru?! Sad kad je svima jasno da je corona ugrozila i gospodarstvo i građane i umirovljenike i učenike. Što dalje od nepopularnih odluka i od odgovornosti. Samo ovo nije Ibler, ovo nije Ministarstvo prometa i pomorstva. Zato Zlatko pusti sad struku, pusti epidemiologe, pusti ravnatelje škola, ne sakrivaj se iza njih i ne prebacuj odgovornost na njih. Ti si župan, ako će škole na online onda ti donesi odluku. Uostalom i osnivač si škola. Preuzmi svoj dio odgovornosti za puzajući lockdown do kojeg si nas doveo.”

Snimka zaslona 2020-11-27 083809
Izvor: Marko Boras Mandić Facebook Screenshot

Komentari