Bonavia zatvorena na vrhuncu sezone

397
Izvor: Facebook Edi Prodan

Hotel Grand Bonavia izgrađen je 1876. godine. Danas hotel ima 4 zvjezdice i potpuno je preuređen, a smješten je u središtu Rijeke, gotovo da predstavlja jednu od riječkih znamenitosti. Nakon što je godinama bio u vlasništvu obitelji Gorana Štroka, unatrag nekoliko kupuje ga Valamar i predstavlja jedini city hotel u njihovom vlasništvu. Ali nažalost Bonavia se nije oporavila od corone i njenih prijetnji, ostala je zatvorena iako se turizam dobrim dijelom vratio. Osvrt o tome na svojoj Facebook stranici napisao je poznati riječki novinar, dobri duh ovog grada, Edi Prodan.

“Turistička sezona ruši sve prognoze, ostvaruje i više od 70 posto lanjskih rezultata, jako dobro posluju svi raspoloživi kapaciteti. Osim u Rijeci gdje je njezin najpoznatiji hotel, jedan od općih simbola grada na Rječini, legendarna Bonavia – zatvorena!
Grad koji se godinama ponosi svojim zakretanjem prema turizmu, grad koji je zbog propasti industrije i poslovanja koje ga je karakteriziralo u doba socijalizma odabrao turizam, i to posebno “urbani turizam”, kao svoju novu spasonosnu formulu, na samom vrhuncu sezone svoj najurbaniji hotel dovodi u modalitet poslovanja – poljubi vrata. Upravo smo tome svjedočili tijekom jutra jer je sve donedavno u ponudi bio – zatvoreni hotel. Istina, Booking.com više ne nudi Bonaviju uz napomenu “U ovom se objektu zbog koronavirusa (COVID-19) trenutačno provode dodatne sigurnosne i higijenske mjere.” Nema što, provoditi navedene mjere na vrhuncu sezone, i to nekoliko dana prije Vele gospe, blagdana koji u Rijeku i na Trsat, jedno od najznačajnijih marijanskih svetišta u ovom dijelu Europe dovodi na tisuće gostiju, baš je – zakretanje prema urbanom turizmu.”

BONAVIJA ZATVORENA NA VRHUNCU SEZONETuristička sezona ruši sve prognoze, ostvaruje i više od 70 posto lanjskih…

Objavljuje Edi ProdanČetvrtak, 13. kolovoza 2020.

Komentari