Bježao policiji Audijem od Školjića do Delte!

35

Policijski službenici krčke policije i I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, u dobi od 32 i 69 godina, poradi okolnosti počinjenja prekršaja u prometu.

Noćas su, naime, oko 1.10 sati, policijski službenici interventne jedinice policije Rijeka tijekom obavljanja nadzora vozila i vozača, uočili osobno vozilo marke Audi, njemačkih registracijskih oznaka u ulici Dinka Kneževića na Školjiću, koje se kretalo prema ŽC 404 u smjeru Pećina. Vozač navedenog vozila, inače 32-godišnji hrvatski državljanin, je primijetio službeno vozilo policije i naglo zaustavio svoje vozilo te izvršio polukružno okretanje s vozilom preko pune linije i nastavio se kretati prema središtu Rijeke. Policijski službenici pokušali su ga zaustaviti na što se vozač oglušio i nastavio vožnju prema parkiralište „Delta“ gdje je ostavio vozilo te se bježeći udaljio. Interventni policajci su ga ubrzo zaustavili i uhitili. Tom prilikom je pružao otpor i ometao postupanje policijskih službenika. Priveden je u policijske prostorije gdje je po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Optužnim prijedlogom predložena mu je novčana kazna te izricanje zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na najmanje tri mjeseca.

Osim njega, oko pola noći je i u Puntu na Krku prekršajno sankcioniran neodgovoran vozač. Policijski službenici su 68-godišnjeg hrvatskog državljanina zatekli dok je upravljao mopedom, marke Aprilia, riječkih registarskih oznaka, bez zaštitne kacige, te su ga pokušali zaustaviti, no on je unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje, nastavio vožnju. Nakon toga je parkirao moped i bježeći se udaljio od policijskih službenika, ali su ga vrlo brzo sustigli i priveli na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Krk. Nakon postupanja je 68-godišnjak prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Ovim putem ponovno apeliramo na vozače u prometu da budu odgovorni te da poštuju sve prometne propise kako zbog svoje, tako i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

Komentari