Bivši nogometaš Zadra i Rijeke bježao policiji

24

Bivši nogometaš Zadra i Rijeke, 41-godišnji Josip Modrić u noći sa subote na nedjelju oko 1:30 sati na području Zadra bježao je od policije, a otprije je poznat zbog počinjenja niza kaznenih djela povezanih s drogom i nasiljem. Modrić nije stao na punktu prometne policije u Ulici Kažimira Zankija u Zadru, a kada ga je policija htjela zaustaviti, ignorirao je zvučne i svjetlosne signale te se nastavio kretati brzinom od 116 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 50km/h. Skrenuo je na cestu prema Viru pri čemu je brzinu vožnje povećao na 200 km/h, a potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku te naglo povećao brzinu nastavivši kroz Kožino prema Zadru. Automobil je potom ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se, prenosi Zadarski.hr.

U jutarnjim satima, vozilo je prevezeno u PU zadarsku te je nad Modrićem provedeno kriminalističko istraživanje. Modrić je odbio testiranje na prisutnost droga dok je pretragom vozila pronađeno oko 0, 2 grama droge kokain koja mu je oduzeta. Prema pisanju Zadarskog.hr Modrić je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, naglo kretanje, ne postupanje po odredbama policijskih službenika, ne poštivanje prometnih znakova, odbijanje testa na droge iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Sud mu je odredio mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Modrić je 2007. godine priveden zbog sumnje da je zapalio vozila u vlasništvu odvjetnika Davora Buljana. Još 2010. godine osuđen je na 25 mjeseci zatvora zbog kupoprodaje kokaina. Policija je nakon toga 2016. godine kazneno prijavila Modrića zbog iznuđivanja 38-godišnjaka iz Kožina.

Komentari