Bivša bankarica s područja PGŽ-a klijentima krala milijune

14

Bivša bankarica s područja Primorsko-goranske županije zaradila je kaznenu prijavu jer je bez znanja klijenata uzimala novac s njihovih računa te time oštetila banku za najmanje 5,5 milijuna kuna. 62-godišnja osumnjičenica je već ranije prijavljivana za istovrsna kaznena djela.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske sumnjiče je za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Policija je izvijestila i da su u sklopu istrage pri pretrazi doma pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku.

Kaznena djela je počinila u razdoblju od svibnja 2010. godine do travnja 2019. godine na štetu dvadesetero hrvatskih državljana i ustanove u kojoj je bila zaposlena. Policija je sumnjiči da je u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu banke evidentirala navodne isplate klijentima te o njima izradila krivotvorenu dokumentaciju.

Utvrđena je i sumnja da nije evidentirala zaprimljene uplate na propisani način, već je novčana sredstva zadržala za sebe.

Podsjećamo, tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja 62-godišnjakinja je osumnjičena i kazneno prijavljena za istovrsna kaznena djela počinjena u vremenu od 2005. do lipnja 2018. godine, na štetu devetnaestero hrvatskih državljana i banke, čime je nastala materijalna šteta veća od dva milijuna kuna.

Komentari