Beroš: Sve ostaje isto, nećete morati s covid-potvrdom kod obiteljskog liječnika

94

Načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović potpisao je odluku o obaveznom predočenju covid-potvrda u svim zdravstvenim ustanovama. Odluka je stupila na snagu 25. siječnja ove godine, prenosi Dnevnik.hr.

U utorak, 25. siječnja na snagu je stupila “Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 prilikom prijema pacijenata u prostorima zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnih zdravstvenih djelatnika. Zdravstvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatni zdravstveni radnici iz točke 1. ove Odluke nositelji su zdravstvene djelatnosti od interesa za Republiku Hrvatsku koja se obavlja kao javna služba te u smislu zakona koji uređuje zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti i ove Odluke smatraju javnopravnim tijelima”, stoji u Odluci.

Obaveza se odnosi na “pacijente, osobe u pratnji pri porodu, roditelje/skrbnike koji borave u smještaju s djecom te osobe koje dolaze u pratnji pacijenata i u posjete hospitaliziranim pacijentima”. Ministar zdravstva Vili Beroš pojašnjava za Jutarnji list kako se ništa ne mijenja te da građanima neće trebati covid-potvrda ili negativan test za odlazak obiteljskom liječniku ili na prijem hitne pomoći.

L.B.

 

Komentari