Beroš: Sljedeći tjedni određuju našu sudbinu

18

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sada je ukupno 1 126 osoba zaraženo. Ukupno je testirano 9 833 osoba, a 39 osoba nalazi se na respiratoru. Osobe koje su na respiratoru imaju i drugi problem. Na današnji dan oporavljeno je 119 osoba u Hrvatskoj. Beroš ističe: „Nažalost, imamo četiri novopreminule osobe, sve četiri u KBC-u Osijek, a riječ je o osobama starije životne dobi i svi su bili kronični bolesnici. Dakle, ukupno u Hrvatskoj imamo 12 preminulih osoba. Ono što vam želim reći je da je epidemiološki jasno da su sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mjere. One su tu s vrlo jasnim razlogom i, ako ih poštujemo, možemo prebroditi ovu ugrozu.“

U Primorsko-goranskoj županiji je zaraženo 65 osoba.

“Imamo situaciju da se poboljšava vrijeme, to vabi ljude da izađu van. Ovaj stožer stalno komunicira, sljedećih nekoliko tjedana su kritični. Pozivamo građane da ostanu doma”– rekao je Capak.

Prisjetimo se, u svijetu je ukupno 1 133 455 osoba zaraženo koronavirusom. Izliječeno je njih 236 000, a preminulo 60 381.

Komentari