Beroš: “Pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja.” Danas se uvodi još novih mjera

30

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se putem svojeg Facebook profila, gdje je kazao kako će država pokušati osigurati prihvatljive cijene testiranja na koronavirus za one kod kojih se simptomi nisu razvili. Takvo testiranje u javno-zdravstvenim ustanovama stoji oko 1500 kuna, a u privatnim ambulantama serološka testiranja mogu se obaviti za oko 150 kuna.

Testiranje na Covid-19 za sve hrvatske građane, kod kojih prema procjenama epidemiologa postoje indikacije, u potpunosti je besplatno. U Hrvatskoj se koristi jedan od najboljih testova s vrlo visokim postotkom pouzdanosti. On jest nešto skuplji, ali važna nam je točnost rezultata. Za sve građane koji se, zbog svojih potreba, žele testirati, pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja”, napisao je Beroš.

Primjedba 2020-07-11 092957
Izvor: Screenshot Facebook

Davor Božinović u Dnevniku Nove TV najavio je kako će se danas donijeti nove mjere: “Što se tiče prelaza granica sigurno ćemo pooštriti mjere, neki će morati ići u dvotjednu samoizolaciju ili doći s testom koji pokazuje da nisu zaraženi. To se odnosi na treće zemlje, BiH, Srbiju… Studenti koji studiraju će morati proći samoizolaciju. Uvođenje samoizolacije za putnike iz Srbije i BiH je jedina racionalna mjera.

Maske u trgovine postat će obavezne od početka idućeg tjedna. U ugostiteljskim objekti nošenje maski je obavezno za osoblje. Božinović je kazao: “Ne moraju biti medicinske maske, ali ponavljam, jesen bi mogla biti ozbiljniji izazov, a onda bi i mjere mogle biti malo čvršće.”

Komentari