Band nazvan po izumitelju torpeda, iz Rijeke u svijet poslao poruku o pandemiji ljubavi

63

Riječki band Whiteheads ima novo inozemno iznenađenje. Ovog im je tjedna na engleskom radiju, Amazing Radio, premijerno izvedena pjesma Pandemic of Love koja šalje univerzalnu poruku o potrebi širenja ljubavi, a ne ratova i sukoba.

Pjesma sastava čiji je najpoznatiji član Davor Tolja nastavlja se na prošlogodišnju međunarodnu suradnju u kojoj su pored Whiteheadsa sudjelovali Marka Tolja, Talijan Ermanno Fabbri i Senegalka Awa Fall. 

Whiteheadsi su inače ime dobili po britanskom izumitelju torpeda Robertu Whiteheadu koji je djelovao u Rijeci pa to sada bandu otvara i dio radijskih postaja na otoku.

Glazbu za pjesmu Pandemic of Love napisao je Ivan Krševan Komnenović, a stihove Ivo Šćepanović, dok je glazbena produkcija bila u rukama Ivana Popeskića.

Novi međunarodni izlet sastava Whiteheads dolazi nakon izdavanja prvog albuma u izdanju Croatia Recordsa te zapaženog nastupa na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Svaka tvoja riječ”.

Zanimljivo je da je video spot za skladbu Pandemic of Love režirala pjevačica Whiteheadsa Matea Matić. Ona je prošlog mjeseca u Engleskoj odradila i jednu suradnju na pjesmi Midnight Maiden s projektom XyloDrone te se ta skladba pojavljuje u jednoj od tamošnjih reklama za čuveni Glastonbury festival.

L.B.

Komentari