Avionska bomba s gradilišta na Krnjevu uspješno izmještena i neutralizirana

172
avio bomba
Foto: PU primorsko-goranska

Danas, 23. veljače oko 9,35 sati  na području Kamenjaka policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka na siguran su način neutralizirali avionsku bombu zaostalu iz 2. svjetskog rata, pronađenu na gradilištu u Zvonimirovoj ulici u Rijeci.

Uspješno neutralizirana avionska bomba bila je britanske proizvodnje, ukupne dužine 110 centimetara i sa 107 kilograma eksploziva.  

Nakon što je avionska bomba izmještena te je uz pratnju policije krenuo prijevoz planiranom trasom ka mjestu uništenja, u 5.50 sati u potpunosti  je normaliziran promet Zvonimirovom ulicom. 

Također, time su prestali i razlozi za ostanak unutar stambenih objekata za stanovnike Bračke ulice, kućnih brojeva južno od Zvonimirove, zatim Zvonimirove ulice kućni brojevi 1/1, 24, 26, 28, 30 i 32 i Mirka Čurbega 3/1 ,3/2, 3/3 i 3/4 te građani mogu slobodno izlaziti na otvoreno i vratiti se svojim redovnim aktivnostima.

Zahvaljujemo građanima što su poštovali upute policije te svojim odgovornim ponašanjem  doprinijeli nesmetanom tijeku svih poduzetih mjera i radnji vezanih uz izmještanje i neutralizaciju avionske bombe.

L.B.

Komentari