Aplikacija koja širi zlonamjerni softver

Sigurnosna firma Checkpoint Research pronašla je lažnu aplikaciju naziva FlixOnline koja je dostupna u Trgovini Google Play.

19

Na tržištu se pojavila lažna aplikacija Netflix koja vaš uređaj može zaraziti zlonamjernim softverom. Lažna aplikacija naziva FlixOnline širi navedeni zlonamjerni softver putem WhatsApp poruka.

Kada je instalirate, traži nekoliko dopuštenja koja su vezana uz ‘Crtanje preko drugih aplikacija’, ‘Optimizaciju baterije’ i ‘Pristup obavijestima’.

Crtanje preko drugih aplikacija omogućava stvaranje lažnih prozora, uključujući i lažne zaslone za prijavu gdje korisnici upisuju osobne podatke poput korisničkih imena i lozinki. Optimizacija baterije omogućuje aplikaciji da ustane otvorena čak i u stanju mirovanja, a pristup obavijestima daje pristup svim obavijestima o porukama na uređaju i mogućnost odbacivanja ili odgovaranja na njih, prenosi Poslovni.hr

Inače, zlonamjerni softver širi se automatskim odgovaranjem na WhatsApp poruke sadržaja da ste primjerice dobili pravo korištenja usluge Netflix Premium dva mjeseca besplatno i slično. Klikom na poveznicu te poruke hakeri mogu ukrasti vaše osobne podatke, uključujući i podatke o kreditnoj kartici.

 

Komentari