Ante Štampalija kreće u utrku za gradonačelnika Opatije

33
Foto: Kvarnerska inicijativa

Ante Štampalija danas je objavio kandidaturu za gradonačelnika Opatije. Iza njega stoji tim društvenih aktivista koji su okupljeni oko udruge Kvarnerska inicijativa, koji smatraju da su promjene nužne u načinu upravljanja gradom i odnosu prema građanima.
Kako je rekao Štampalija, temelj izbornog plana i programa koji će prezentirati u narednim mjesecima bit će transparentnost, održivost, suradnja, odlučnost i odgovornost.

“Što god je proteklih godina u Opatiji bilo napravljeno, dobro ili loše, koja god politička grupacije bila ili nije bila odgovorna za to, potrošili su se. Opatiji treba nova energija jer su ostali neriješeni brojni komunalni i drugi problemi koji utječu na svakodnevni život građana, od odlaganja otpada i upravljanja gradskom imovinom do dostupnosti usluga ranjivijim skupinama građana. Na tom tragu ćemo ustrajno prezentirati bolja rješenja i na taj način tražiti povjerenje sugrađana, a sve na korist građana – svih nas koji činimo ovaj grad. Pridružite nam se, ustrajte u zahtjevu da želite kvalitetniji život u gradu kojeg volite”, kazao je Štampalija.

Andrija Štampalija rođen je 1980. godine, a život mu je obilježilo poduzetništvo. U vrlo ranoj dobi počeo je raditi u obiteljskoj tvrtki u kojoj i danas sudjeluje u vođenju poslovnih knjiga i poreznog savjetovanja. Nakon obrazovanja u Hotelijersko turističkoj školi i Ekonomskom fakultetu 2003.godine, prije 18 godina, osnovao je vlastitu tvrtku koja se bavi turizmom i nekretninama. Kroz poduzetništvo upoznao je financijski i društveni sustav sa svim njegovim dobrim i onim manje dobrim stranama. Znanja stečena na brojnim edukacijama i radionicama aktivnog građanstva usmjerila su ga društvena stanja i zbivanja na koja je želio utjecati, ne kao pojedinac već udružen sa svojim sugrađanima. Tako je nastala Kvarnerska inicijativa čiji je Štampalija predsjednik. Njena je konstantna misija potaknuti što veći broj sugrađana na angažman u društvenom životu. Danas udruga Kvarnerska inicijativa na području Opatije ima 70-ak aktivista i 2400 simpatizera.

Komentari