„Alen Host nije uhićen, policija ga nije kontaktirala“

143

U cilju točnog informiranja javnosti, pozivom na čl. 22, 40 i 41  Zakona o medijima, donosimo ispravku neistinite informacije na članak „Uhićen bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci“, objavljen 08.veljače 2024., isti dan po primitku zahtjeva za ispravku, koju je uputio Alen Host putem odvjetničkog ureda „Vukić i partneri“. Tekst ispravka donosimo u cijelosti:

„Riječ je o neistinitim i klevetničkim navodima te zlonamjernim insinuacijama kojima se senzacionalistički te ispod elementarne razine novinarske profesionalnosti, a s jedinim ciljem profesionalnog i osobnog difamiranja i diskreditiranja, iznosi činjenično netočan podatak da je naš klijent Alen Host, kao bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, s danom 08.02.2024. godine uhićen od strane policije, a vezano za kaznenu prijavu koja je protiv njega podnijeta Policijskoj upravi Primorsko goranske županije te Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Naime, naš klijent Alen Host nije dana 08.02.2024. godine uhićen od strane policije, kako se to netočno, klevetnički i senzacionalistički navodi u predmetnom članku. Čak štoviše, naš klijent Alen Host do današnjeg dana niti od strane policije niti od strane nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci nije na bilo koji način kontaktiran niti je spram njega poduzet bilo kakva procesna radnja u smislu pozivanja ili službenog ispitivanja u svezi bilo kakve sumnje za učin bilo kakvog kaznenog dijela.

Dakle, u predmetnom članku autor krajnje neprimjerno i neprofesionalno iznosi informacije koje su evidentno netočne i neistinite, a kojima se grubo i trajno povrijeđeni ugled, čast i dobro ime gospodina Alena Hosta.

Kako objavom gore navedenih neistinitih i netočnih informacija te zlonamjerno senzacionalističkih navoda naslov nije poštovao ugleda, čast i dostojanstvo gospodina Alena Hosta, predlažemo da na vašem portalu, objavite predmetni zahtjev za ispravkom informacije u odnosu na gospodina Alena Hosta“., stoji u dopisu odvjetničkog ureda „Vukić i partneri“ koji zastupa gospodina Alena Hosta.

Ovim putem redakcija teklic.hr ispričava se što je iznijela netočne i neistinite informacije, koje je preuzela od drugog medija, prethodno ne provjeravajući pravo činjenično stanje.
Nije nam cilj bio profesionalno i osobno diskreditirati prof.dr.sc. Alana Hosta, bivšeg dekana i profesora na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, već smo pogrešno, neprofesionalno i ishitreno reagirali te objavili netočnu informaciju. Zbog toga nam je izuzetno žao i ovom se prilikom u ime uredništva i redakcije iskreno ispričavamo gospodinu Alenu Hostu i svima koje ja ta netočna informacija povrijedila.

Redakcija teklic.hr

Komentari