Akcijama čišćenja u Opatiji i Rijeci Udruga Žmergo obilježava 10 godina Zelene čistke

Od 2012. godine, Zelena čistka motivira brojne građane diljem cijele zemlje ii okuplja ih u volonterske akcije čišćenja divljih odlagališta otpada

18

Veliki jubilej Zelene čistke, najveće okolišne volonterske akcije u Hrvatskoj, Udruga Žmergo će kao koordinator kampanje obilježiti tamo gdje je sve započelo davne 2012. godine, u Opatiji, uključujući akciju čišćenja u Rijeci, susjednom gradu, sjedištu naše županije, a koji podržava kampanju i sudjeluje u akcijama od prve godine bez iznimke.
Veliki uspjeh kampanje Zelena čistka Udruga Žmergo proslavit će onako kako najbolje zna, na terenu s volonterima, čisteći otpad iz okoliša, odnosno divljih odlagališta.

Volonterskim akcijama čišćenja okoliša proslavit će i niz provedenih akcija čišćenja diljem zemlje u kojima je sudjelovalo više od 380.000 volontera iz svih dijelova Hrvatske u proteklih 9 godina, odvojivši svoje vrijeme, energiju, a ponekad i financije kako bi očistili iz okoliša preko 33.500 tona otpada!

Vrhunac ovogodišnje kampanje očekuje nas 18. rujna 2021. kada će se brojni volonteri
Zelene čistke po deseti put zaredom diljem Hrvatske uloviti u koštac s nelegalno odbačenim otpadom, okupljeni u zajedničkom cilju – čistom okolišu. Na taj način pridružit će se kolegama iz 186 zemalja svijeta, uključenim u svjetsku akciju World Cleanup Day.

zc2021 opatija_banner

Pozivamo sve članove obitelji Zelene čistke i one koji će to tek postati da se pridruže u akcijama čišćenja ovu subotu i to:

u Opatiji: Kosićevo (okupljanje u 9:30 sati na kraju ulice Kosićevo; kontakt osoba –
koordinatorica lokacije Helena – 095 870 54 23);
u Rijeci: Kačjak 22 (okupljanje u 9:00 sati na parkiralištu lijevo uzbrdo od ceste – iz
smjera Vežice; kontakt osoba – koordinatorica lokacije Diana – 098 91 555 37)

zc2021_rijeka_banner

Prijavnica za volontere zainteresirane za sudjelovanje u akcijama nalazi se OVDJE.

L.B.

Komentari