Adio draga Nina, do novog susreta…

254
Nikolina Nina Deranja
Foto: Extravagnat
Nakon duge i teške bolesti preminula je poznata novinarka Nikolina Nina Deranja, dugogodišnja novinarka Hrvatskog radija Radio Rijeke.
Nina potječe iz novinarske obitelji, a oduvijek je i sama željela biti novinarka te još u mladenačkim danima prva novinarska iskustva stječe na Radio Rijeci, gdje i nastavlja svoj rad do iznenadne, duge i teške bolesti, koja joj je, nažalost, presudila. Nina je unijela puno osobnog novinarskog stila u program Radio Rijeke, tako je kultna postala njena emisija “Kamo danas” koju su slušatelji nekada mogli čuti svako jutro u 8,30, a u kojoj nas je Nina obavještavala o događanjima toga dana. Svaku tu emisiju Nina bi započinjala nekom snažnom, pozitivnom misli  ili porukom koja bi slušatelje motivirala za taj dan.
Njene emisije s poznatim fizičarem Zvonimirom Peranićem dugi niz godina ispunjavale su radijski prostor četvrtkom navečer, na zadovoljstvo brojnih slušatelja koji bi kroz pitanja i odgovore na zanimljiv način saznavali klasike i novosti iz svijeta fizike, astrofizike i povezivali sve to sa životom, a sama Nina znala bi reći da je sve oko nas fizika.
Izuzetno ugodnog glasa, rođenog za eter, inteligentna, talentirana i vična stranim jezicima, glazbi i montaži Nina je bila pravi mali sveznadar željan novih znanja.
Dugo godina kao autorski novinar pisala je tekstove i kolumnu za magazin Teklić, ali i radila kao voditelj brojnih manifestacija i evenata te bi svojim nastupom i ljepotom uveličala svaku manifestaciju. U svakom smislu posebna Nikolina Deranja nedostajat će nam kao novinarka, prijateljica i kolegica, a uspomenu na dragu Ninu nosit ćemo vječno u srcu. Snivaj mirno draga Nina, i adio do novog susreta…
Tekst: Dunja Pavešić

Komentari