3. kostrenski triatlon – Prvenstvo Hrvatske u Supersprint Triatlonu 2024. i Alps-Adriatic triathlon Cup ove subote u Kostreni

137
3. kostrenski triatlon - Prvenstvo Hrvatske u Supersprint Triatlonu 2024. i Alps-Adriatic triathlon Cup
Ove subote, 29. lipnja 2024., po 3. put, u suradnji Općine Kostrena, Turističke zajednice Kostrena, a u organizaciji Riječkog triatlon kluba Rival, održava se Kostrenski Triatlon – Prvenstvo Hrvatske u Supersprint Triatlonu 2024. Nakon dvaju uspješno organiziranih otvorenih državnih triatlon prvenstava 2022 i ’23 u, na kojima su uz domaće nastupili i strani natjecatelji, ove godine je Kostrenski Triatlon punopravni član međunarodne alijanse, odnosno Alps-Adriatic Triathlon Cupa. Alps-Adriatic Triathlon Cup održava se više od 15 godina, okuplja triatlonce iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske, a ove godine sastoji se od 8 utrka čijih je Kostrena po prvi puta dio.
Za naslov državne prvakinje i prvaka u Kostreni borit će se 100-tinjak ponajboljih hrvatskih triatlonaca, među kojima ponovno i najbolji Hrvatski triatlonski predstavnik na europskim i svjetskim triatlon utrkama Rivalov Gabriel Barac, a naslov će braniti i lanjska juniorska državna prvakinja Rivalova Aurora Valinčić. Uz Rivalove triatlonke i triatlonce dolaze i predstavnice i predstavnici brojnih Hrvatskih triatlon klubova poput Maksimira, Swibira, Zrinskog, Varaždina, Zadra, Mazatora, Sjevera i drugih.
Natjecatelji će najprije preplivati 375 metara od plaže Stara voda do Me Guste, potom biciklirati 10 kilometara Šetalištem Kostrenskih pomoraca od Paveka prema termoelektrani te na kraju pretrčati 3 kilometra po kolniku, dugačkoj ravnici uz velika parkirališta u Pavekima. Zbog toga, u vremenu od 10:30 do 17 sati, za sav promet (osim interventnih vozila) bit će zatvorena ulica Šetalište kostrenskih pomoraca (od Doričića), kao i Žarka Pezelja sve do termoelektrane, te oba velika Parkinga u Pavekima. Lučka kapetanija Rijeka osiguravat će plivački dio natjecanja, Kostrenski vatrogasci križanje u Pavekima, Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije zdravlje sudionika, natjecatelje do cilja na trkačkom segmentu voditi će peterostruki ovogodišnji prvak Hrvatske u biciklizmu, član BK Rijeke mladi Lan Marić, a brojni redari i volonteri brinut će se za sigurnost natjecatelja i gledatelja na svim ostalim lokacijama. Stanovnike, turiste i gledatelje se moli za pridržavanje uputa o privremenoj regulaciji prometa tijekom natjecanja kao i razumijevanje za ograničeno kretanje po obalnom putu i plažama za vrijeme održavanja natjecanja.
Natjecanje će otvoriti načelnik Općine Kostrena g. Dražen Vranić, a uz glavne utrke za naslov državnih prvaka koje počinju u 11:40h (žene) i 13:40h (muškarci), Rival je pripremio i brojna druga, promotivna natjecanja za sportaše ali i sve druge – rekreativce i građane. Tako se svi od 10 do 11h svi, bez obzira na dob i spremu, mogu okušati u akvatlonu odnosno plivanju i trčanju, a kasnije samo u trčanju. Naime u 16h starta Kostrenski Supersprint, trkačka utrka na 3 kilometra po ravnome otvorena za sve – i sudionike Prvenstva Hrvatske i samo trkače i sve građane. Za sudjelovanje na potrebno je prijaviti se online do petka, putem linka na webu Rivala.
Uz sportske sadržaje, za vrijeme natjecanja Turistička zajednica i Općina Kostrena predstaviti će radove i plodove nekih od svojih brojnih udruga i OPG-ova poput Vali udruge za kreativno stvaralaštvo, Jato koje izrađuje autohtone kostrenske suvenire i E-Kosa obiteljskog gospodarstva za uzgoj autohtonih sorti voća i povrća sa dugom tradicijom. Pobjednici natjecanja otići će kući sa vrijednim nagradama sponzora, a
svi sudionici imati će prilike uživati u vitaminizarnoj vodi Juicy kao i proizvodima Istarske Pivovare. Utrku podržava vodeća Hrvatska farmaceutska kompanija – JGL.
Sve informacije o utrci, online prijave za sudjelovanje, satnicu događaja i mnogo više potražite na webu Rivala https://rival.hr/kostrenski-triatlon i njihovim profilima društvenih mreža Facebook Instagram 

Komentari