28. Maškarani auto rally Pariz-Bakar – Bila je to povorka puknutih oktanaca za pamćenje!

46
Tradicionalna sportska manifestacija Riječkog karnevala, Maškarani auto rally Pariz – Bakar, danas je odvozila svoju 28. tradicionalnu rutu Pariz (Krimeja) – Korzo – Kostrena – Bakar. Maškarana povorka puknutih oktanaca s brojkom od 65 vozača s prigodno dekoriranim vozilima krenula je u 10.05 sati podno Trsata, a koliko ljudi vole i podržavaju jedno od najdugovječnijih manifestacija Riječkog karnevala pokazali su dočekom na Korzu gdje se povorka zaustavila na obaveznom revijalnom pokazivanju.
I ovogodišnji Maškarani auto rally bio je red zabave red malo “ ozbiljnijeg” posla, odnosno ispita spretnosti koji su se odvijali u Kostreni i Bakru. Nakon završetka sportskog dijela u Bakru, uz domjenak i piće za sve sudionike najboljima su dodijeljene nagrade. 
Svi oni koji su gledali s druge strane ograde i zabilježili fotoaparatom nezaboravne trenutke ovogodišnjeg rally-a imaju priliku prijaviti se na fotonatječaj Autokluba Rijeka sve do 28. veljače do 12 sati. Fotografiju 28. Maškaranog rally-a Paris – Bakar potrebno je dostaviti na e-mail adresu webmaster@ak-rijeka.hr, s naslovom e-maila “28. Pariz-Bakar fotonatječaj” te popunjenom i potpisanom prijavnicom koja se može preuzeti na internetskoj stranici http://bit.ly/fotonatjecaj-prijavnicaSvaki autor može prijaviti najviše 2 fotografije. Sve primljene fotografije objavit će se na Facebook stranici Organizatora “28. Maškarani autorally Pariz-Bakar – fotonatječaj. Za fotografije će se moći glasati “lajkom” do ponedjeljka, 4.3.2019. u 12 sati.
Od pet fotografija s najviše lajkova tročlano povjerenstvo u sastavu radnika Organizatora će odrediti redoslijed fotografija koje najbolje odražavaju duh maškaranog rally-a.  
U sportskom dijelu rally – a vozila su bila podijeljena u nekoliko kategorija – automobili, povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1986. godine), motocikli te terenci i laka dostavna i gospodarska vozila zajedno, a automobili dalje u klase prema dužini vozila – klasa A1 do 3.5m, A2 do 4m i A3 preko 4m. 
Poredak najboljih maškaranih vozača ovogodišnjeg  Maškaranog auto rally-a Pariz – Bakar je sljedeći:
Ukupni poredak licenciranih vozača (sportaši):
1. mjesto: Renato Mulac– Nepofinjeni
2. mjesto: Kristian Fičor– Nepofinjeni
3. mjesto: Ljiljana Kamenar– Riječko sunce 
A1 klasa
1. mjesto: Marino Glad– Jugo 45
2. mjesto: Nikola Dorić– Gargamel
3. mjesto: Anita Balen– Gargamel 
A2 klasa
1. mjesto: Leo Cuculić– Crnci na moru
2. mjesto: Matteo Mulac– 3. Kraj
3. mjesto: Edvard Zadković– Turbo Minionsi 
A3 klasa
1. mjesto: Bojan Krota– The Istrian Job
2. mjesto: Loris Vivoda– Vesela strašila
3. mjesto: Norman Turin– Mafia na hrvatski način
Oldtimeri
1. mjesto: Zlatko Mulac – 3. Kraj
2. mjesto: Edi Maršanić – 3. Kraj 

Komentari