23-godišnjak motociklom oborio policajca

27

Hrvatski državljanin u dobi od 23 godine, po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika II. policijske postaje Rijeka kazneno je prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Osumnjičenog su 26. lipnja na području Kostrene uočili policijski službenici prometne policije, dok je upravljao motociklom bez registracijske oznake. Umjesto da se zaustavi na znakove policije za zaustavljanje, povećao je brzinu i prednjim dijelom motocikla oborio policijskog službenika te ubrzo zajedno s motociklom pao na kolnik. U ovom događaju ozlijeđeni su policijski službenik i 23-godišnjak koji je upravljao motociklom.

Također, budući da je utvrđeno kako je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje ovom vrstom vozila,  da motocikl, osim što nije imao istaknutu registracijsku oznaku nije niti registriran te da nije postupio po znakovima policije za zaustavljanje,  osim kazneno, bit će i prekršajno prijavljen zbog počinjenja navedenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Komentari