20-godišnji Riječanin ukrao moped 33-godišnjaku, promijenio tablice i svakodnevno ga koristio!

63

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela. Riječ je o osumnjičeniku kojega je policija 25. rujna zatekla na Belvederu u Rijeci dok je upravljao mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, a na kojemu su se nalazile nepripadajuće registracijske tablice.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičenik tijekom 20. rujna na području Kozale otuđio spomenuti moped, u vlasništvu 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, te na isti postavio nepripadajuće registarske tablice drugog vozila.
Po završetku istraživanja, zbog osnova sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela krađe i krivotvorenje isprave, 20-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, i prekršajno sankcioniran jer je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom “AM” kategorije.

Tekst: Lidija Balog

Komentari