​Vozač teretnog vozila zaustavljen na autocesti A6 kod Čavli s 2,17 promila alkohola

Posada policijskog presretača je jučer na autocesti A6 kod Čavli zaustavila 47-godišnjeg vozača koji je teretnim vozilom upravljao s 2,17 promila alkohola

65

Jučer, 15. rujna, oko 12.45 sati, posada policijskog presretača je na autocesti A6 kod Čavli zaustavila 47-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola. Riječ je o vozaču teretnog vozila marke MAN, riječkih registarskih oznaka, koji je iz smjera Kikovice prema Orehovici vozilom upravljao pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 2,17 g/kg.

Policijski službenici su ga odmah isključili iz prometa, no budući da je vozač iskazivao namjeru nastavljanja počinjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Po završetku postupanja, zbog počinjenog prekršaja je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.
Predložena mu je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, kao i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom C kategorije u trajanju od šest mjeseci.

L.B.

Komentari