​Točio gorivo na riječkim benzinskim postajama pa se udaljio bez plaćanja računa

40
gorivo cijena

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojim su bile raspisane potrage zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku umjesto registarskih oznaka

Osumnjičenika je policija zaustavila tijekom redovnog nadzora u prometu u srijedu, 21. rujna oko 21.30 sati u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, kada je upravljao osobnim vozilom marke Renault, bez registracijskih oznaka, na kojem je umjesto oznake samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku.

Vozilom je upravljao bez vozačke i prometne dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Provjerom je utvrđen njegov identitet te je ujedno otkriveno kako su za istim raspisane potrage.

Na 7 benzinskih natočio gorivo pa se udaljio

Naime, sumnjiči se da je u protekla tri mjeseca, između 18. lipnja i 21. rujna, počinio sedam kaznenih djela teške krađe na benzinskim postajama u Rijeci gdje bi natočio gorivo u vozilo i udaljio se bez plaćanja računa.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je istovjetno kazneno djelo počinio u lipnju i na području Matulja gdje je također na benzinskoj postaji natočio gorivo u neregistrirano vozilo pa se odvezao u nepoznatom smjeru iako nije platio račun za gorivo.

Ovim kaznenim djelima teških krađa oštećena je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko četiri tisuće kuna.

Protiv 36-godišnjaka je završetkom istraživanja podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje osam kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela krivotvorenja isprave te je predan pritvorskom nadzorniku.

Uz to je i prekršajno sankcioniran zbog počinih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i Zakona o osobnoj iskaznici te Zakona o prebivalištvu.

L.B.

Komentari