​S 3,02 promila alkohola izazvao prometnu nesreću u Ciottinoj ulici u Rijeci, a na vozilo postavio kartonske oznake umjesto registracije

119
policija

U ponedjeljak, 9. listopada oko 18.30 sati u Ciottinoj ulici u Rijeci dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 46-godišnji hrvatski državljanin. Osobnim vozilom je upravljao na kojemu nisu bile registracijske oznake već je na njihovo mjesto postavio kartonske oznake.

Alkotestiranjem mu je k tome utvrđena koncentracija alkohola od 3,02 promila, a provjerom je utvrđeno da je upravljao odjavljenim vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, ali i bez vozačke dozvole, odnosno prije prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Priveden je na kriminalističko istraživanje i protiv njega je zbog krivotvorenja isprave I. policijska postaja Rijeka mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, riječka prometna policija je nadležnom općinskom sudu protiv njega podnijela optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 5850 eura.

L.B.

Komentari