​Od posljedica prometne nesreće na Krku preminuo motociklist

141
policija

Jučer oko 17.50 sati na području otoka Krka kod mjesta Vrh dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 60-godišnji hrvatski državljanin, vozač motocikla.
Motociklist je prevezen u KBC Rijeka gdje je unatoč medicinskoj pomoći par sati kasnije od posljedica ozljeda, nažalost, preminuo.

Očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je 60-godišnjak upravljajući motociklom, osječkih registracijskih oznaka, po lokalnoj cesti 58085 i krećući se u smjeru mjesta Poljice u jednom trenutku skrenuo s kolnika i prešao na travnatu površinu gdje je udario u kamene stijene te od jačine udarca pao na tlo zajedno s vozilom.

Spomenuti 60-godišnjak je deveti motociklist koji je ove godine poginuo na prometnicama PGŽ-a uz još dva mopedistu i putnika na motociklu, ali je ujedno i 23 žrtva u prometu.

U odnosu na prošlu 2022. godinu u istom razdoblju je poginulo deset osoba, od kojih su dva vozača motocikala i jedan vozač mopeda.

S ciljem smanjenja mogućnosti izazivanja nesreća s poginulim osobama savjetujemo sve vozače i druge sudionike u prometu te pozivamo na maksimalni oprez i odgovorno ponašanje.

Naglašavamo pri tome da su vozači motocikala i putnici na njima česte žrtve u prometnim nesrećama zbog grubog kršenja prometnih propisa i nepropisne brzine pa u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, zadobiju teške tjelesne ozljede ili smrtno stradaju.

Neki od njih su pak žrtve nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

L.B.

Komentari