​Lažne patronažne sestre u Rijeci joj mjerile tlak pa iz stana otuđile novac i nakit

171
policija

Policija traga za dvjema ženskim osobama koje su jučer na području Rijeke oštetile osobu starije životne dobi iskorištavajući njezino povjerenje, dob i zdravstveno stanje.

Riječ je osobama koje su došle na kućnu adresu 81-godišnje hrvatske državljanke na području Zameta u Rijeci i predstavile se kao medicinske sestre u kućnoj njezi (patronažne sestre) koje mjere krvni tlak.

Ne sluteći prevaru 81-godišnjakinja ih je primila u stan nakon čega je jedna od njih mjerila joj tlak dok je druga za to vrijeme iskoristila nepažnju oštećenice i iz spavaće sobe otuđila novac i nakit u vrijednosti oko 3550 eura.

Tako su je oštetile kaznenim djelom teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti i zdravstvenog stanja osobe.

Stoga ponovno upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da budu vrlo oprezni kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu te da ih bez provjere ne puštaju u svoje domove. Svakako treba zatražiti od tih osoba službene iskaznice, a i provjeriti s institucijom iz koje takve osobe navodno dolaze.

Svaku sumnju na počinjenje ovakvog ili sličnog kaznenog djela, odnosno, ako ste oštećeni bilo kojom kažnjivom radnjom odmah prijavite policiji na broj 192.

Komentari