31-godišnjak pozvao 89-godišnju susjedu da živi s njim kako ne bi provela posljednje dane u samoći

145

Kada se Chris Salvatore, koji ima 31 godinu, doselio u lokalno područje, nije poznavao nikoga. Međutim, ubrzo se sprijateljio s 85-godišnjom ženom koja je živjela u susjedstvu, Normom Cook, koja je živjela sama sa svojim mačkom Hermesom.

Tijekom godina koje su uslijedile, njih dvoje su se sve više zbližavali, svakodnevno razgovarajući i saznavajući sve više i više o međusobnim životima. Nažalost, kako je Norma starila, njezino se zdravlje počelo pogoršavati i nakon posjeta bolnici liječnici su ustanovili da joj je potrebna njega 24 sata dnevno. Chris je tada provodio više vremena pazeći na Normu, brinući se da je sigurna i obavljajući poslove po kući, dok je također odlazio u lokalnu trgovinu.

Chris je, znajući da se Norma bori s bolešću, čak postavio GoFundMe stranicu kako bi platio Normine troškove liječenja. Međutim, kako se odselio, shvatio je da ne može ostaviti Normu, pa je predložio Normi da žive zajedno.

Chris je rekao: “Nije mogla biti sretnija što sam je pitao. Ionako sam većinu dana bio tamo u posjetu. Jedina druga opcija bila je da ode u ustanovu. Jednostavno to nisam mogao učiniti nekome tko je poput moje vlastite bake.”

Nažalost, Norma je nešto kasnije preminula, ali je svoje posljednje dane mogla provesti s nekim kome je bilo jako stalo do nje. Chris je rekao: “Tako sam sretan što sam joj mogao dati ovaj dar da proživi svoje posljednje dane u društvu. Ne mogu zamisliti kako je proći kroz kraj svog života u bolnici bez svojih prijatelja ili kućnih ljubimaca. Uvijek smo gledali vijesti. Uglavnom smo razgovarali, pili šampanjac i jeli kikiriki. Teška srca dijelim vijest da je jutros svijet izgubio doista inspirativnu, lijepu ženu. Norma sada mirno počiva u vječnosti i dok njezin fizički oblik možda nije s nama, njezin će duh nastaviti ispunjavati srca tolikih ljudi… Počivaj u miru moja slatka damo, Norma.”

Izvor: Thinking Humanity

L.B.

Komentari