17-godišnjakinja u Kolumbiji počinila samoubojstvo nakon što su je četvorica policajaca silovali i pretukli

168

Tijekom demonstracija o novim poreznim zakonima u Kolumbiji, četvero policajaca uhitili su 17-godišnjakinju i odveli je u tužiteljstvo. Ubrzo nakon nasilnog uhićenja, tijekom kojeg je prijavila da je pretrpjela teško seksualno zlostavljanje i premlaćivanje od strane policajaca, 17-godišnjakinja je počinila samoubojstvo.

Allison Melendez bila je prisutna u demonstracijama protiv novih poreznih zakona prije njenog brutalnog uhićenja. Nakon široko rasprostranjenih demonstracija u zemlji, novi plan oporezivanja zamrznut je.

Video koji kruži društvenim mrežama prikazuje djevojku kako se opire dok su joj policajci imobilizirali ruke i noge noseći je u postaju. Policija je negirala navode i tvrdi da protiv Melendez nije primijenjena pretjerana sila. Međutim, objavljena je izjava u kojoj se kaže da su četvorica policajaca koji su sudjelovali u incidentu od tada suspendirani.

Demonstracije su se u međuvremenu pretvorile u nerede, povećavale su se antivladine mobilizacije, dok je državna represija koštala živote više od 40 ljudi. Vlada se sada suočava sa zahtjevima za reformama koje se bave policijskom brutalnošću u zemlji.

Izvor: Thinking Humanity

 

Komentari