Uhićen 27-godišnjak koji je u božićnoj noći pucao u središtu Rijeke

5

U subotu 29. prosinca, oko 13 sati, na području nadležnosti Policijske postaje Štrigova u Policijskoj upravi međimurskoj uhićen je 27-godišnji hrvatski državljanin kojeg se sumnjiči da je u utorak 25. prosinca, nešto iza ponoći, sudjelovao u sukobu s više osoba ispred ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke..

Doveden je u Rijeku radi daljnjeg provođenja kriminalističkog istraživanja.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je 25. prosinca poslije pola noći, sudjelovao u tjelesnom sukobu s više osoba, odnosno, remećenju javnog reda i mira ispred ugostiteljskih objekata u ulici Riva gdje je bilo prisutno više desetaka gostiju. Pritom je pucao iz vatrenog oružja čime je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Srećom, nije bilo ozlijeđenih.

Mladić je potom pobjegao i bio je nedostupan policiji. Jučer je oko 13 sati uhićen na području nadležnosti Policijske postaje Štrigova u Policijskoj upravi međimurskoj te potom doveden u I. PP Rijeka zbog daljnjeg provođenja kriminalističkog istraživanja.

Kazneno je prijavljen državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Prijavljen je i za počinjenje prekršaja iz domene remećenja javnog reda i mira. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Komentari