11-godišnjak iz Nigerije dobitnik je prestižne stipendije plesne škole nakon što je njegova baletna izvedba postala viralna

52
Izvor: Screenshot Instagram

Iako u današnje vrijeme mnogi vole isticati sve loše stvari oko društvenih medija i interneta općenito (kojih, naravno, ima puno), ova priča podsjeća na to kako svjetska mreža može djelovati kao sredstvo za postizanje velikih stvari.

Ovaj dječak kojeg možete vidjeti u videu je 11-godišnji baletni plesač iz Nigerije. Nedavno je video njega kako pleše bosonog na kiši postao viralan i osigurao mu je stipendiju na prestižnoj američkoj ljetnoj radionici.

View this post on Instagram

FACTS ABOUT OUR PROGRAM. Behind those fanciful in class beauty and costumes are lots and lots of backstage hard work. With very little or no resources our kids are training to be the best they can. This is not to bring down anyone but to show their high level of dedication and committments to our program. Who wouldn't be proud of them? What teacher wouldn't pray for students who shows/comes to class with so much desire to learn? Kids who are ready to dance with or without conditions. Imagine what more we could achieve if we have more?🙂 DMs for more information. #leapofdanceacademy #covid19 #donation #vocational #nigerianballetschool #travelingtutusincnigeria #danceacademy #danceeducation #weloveyou #growth #weloveourpartners #yeswecan #dancing #learning

A post shared by Leap of Dance Academy (@leapofdanceacademy) on

Ovaj video podijelila je njegova plesna škola koja se zove Leap of Dance Academy. Ubrzo je video sakupio tisuće pregleda, lajkova i komentara. Čini se da su ljudi apsolutno zapanjeni dječakovom predanošću i talentom. Video je upao u oči Cynthie Harvey, umjetničke voditeljice njujorške ABT School Jacqueline Kennedy Onassis. “Prijatelj koji živi u Velikoj Britaniji poslao mi je videozapis”, rekla je Harvey i nadodala: “Već za jedan dan pokušavala sam ga pronaći.” Srećom, Cynthia Harvey napokon je uspjela pronaći Anthonyja. Štoviše, ponudila mu je stipendiju za virtualnu trotjednu intenzivnu ljetnu radionicu u SAD-u.

Daniel Ajala Owoseni, Anthonyjev učitelj, osnovao je ovu školu u Lagosu 2017. Nažalost, ni nakon 3 godine škola još uvijek nema prostor za 12 učenika. Zbog toga većinu vremena vježbaju u podrumu Owosenija kao i u javnim prostorima u zajednici. „Pokušavamo promijeniti stereotipe oko baletnog plesa. Dječaci zapravo mogu balet,“ rekao je učitelj. “Muški baletni plesovi tu su da ostanu i ne trebaju biti samo nešto čime se bave žene.”

“Zbog toga smo se jednostavno osjećali ispunjeno i zahvalno. Ne možemo vjerovati svojim očima i izlijevanju podrške, ponekad mislimo da sanjamo. Bog nam je bio tako milostiv pružajući sve ove stvari. Anthony je vrlo uzbuđen i uvijek je bio marljiv radnik, pa je sretan što nastavlja raditi prema svojim snovima i ima tu priliku. Anthony je trenutno na ABT virtualnom intenzivnom ljetu. Glavni cilj naše škole je da naši učenici dobro predstavljaju balet u Nigeriji i da ga izvedu u prvi plan, pokazujući tako baletnu eleganciju, ali i puštaju da naša kultura sjaji “, rekao je poslovni i PR predstavnik na Leap of Dance Academy.

Izvor: Bored Panda

Komentari