Pet načina kako okinuti što bolji selfie

Na ove stvari morate pripaziti kada pokušavate okinuti savršeni selfie…

209

Sredina srpnja je, stižu godišnji odmori, putovanja, izleti, festivali… Sve su to idealne prilike za okidanje selfija jer ne, još nisu izašli iz mode, a dok je ljudske taštine i sklonosti ka promatranju svoje slike, neće ni izaći…

Hajde, nećemo biti tako strogi, koji put zaista moramo okinuti selfie da bismo ovjekovječili neki bitan trenutak kojeg se želimo sjećati i za dvadeset godina, ili nam pak takav oblik izražaja može pomoći u brandu kojeg stvaramo u poslovnom svijetu, a koji put selfiji pridonose i javnom senzibiliziranju nekog društvenog aspekta.

Kakogod bilo i iz kojeg god razloga bili dio selfie svijeta, donosimo vam pet bitnih stavki koje uvijek morate imati na umu:

1. PRIPAZI NA POZADINU
Često se dogodi da ste previše fokusirani na to kako ćete ispasti na fotografiji pa ne primjećujete ono što se odvija iza vas. Svi znamo selfie fotografije koje kruže internetom; pas upravo obavlja nuždu, vaš partner upravo obavlja nuždu s otvorenim vratima kupaonice, slučajni prolaznik samo što nije postao novi meme svojim ‘photobombanjem’, zaboravljaju na ogledalo iza dok pokušavaju ovjekovječiti svoju savršenu frizuru i tek naknadno primjećuju da nisu odjenuli hlače… Nije lijepo. Jednostavno nije lijepo. Pripazite na pozadinu.

selfie-1022967_960_720

2. NEMOJ NIKAD OKINUTI SELFIE ODOZDO
Razlog je estetske prirode, naprosto ćete užasno ispasti. Probajte se fotkati ili frontalno ili čak malo podignite ruku u zrak i pogledajte prema gore. Djelovat ćete ljepše, pozitivnije i samouvjerenije.

3. OSVJETLJENJE JE BITNO
Svjetlost bi morala dolaziti prema vama jer ako dolazi sa stražnje strane, izgledat ćete poput mračne siluete.

4. ISKLJUČI BLIC
Pogotovo ako fotkaš svoj odraz u ogledalu. Jer nema smisla. Svjetlost blica će se odbiti od ogledala i ništa se neće vidjeti na selfiju. Osim možda obrisa prstiju i paste za zube koje do sad niste primijetili na ogledalu.

5. KORISTI FRONTALNU KAMERU
Praktičnije je. Nije lako okretati ruke i glumiti nindžu dok se pokušavate slikati. Treba moći stabilno držati mobitel kako bi vaš selfie ispao najbolje što može.

*******

Eto, sad smo vas uputili u sve moguće zamke okidanja selfija, a na vama je da ih se sljedeći put sjetite! Sretno!