Naslovnicaa Trend Obertauern – Mi smo snijeg

Obertauern – Mi smo snijeg

Siguran snijeg šest mjeseci u zimskom sportskom odredištu na najvišoj nadmorskoj visini u pokrajini Salzburg

Podijeli
obertauern

„Pedeset nijansi bijele“ bio bi lijep naslov uspješnice, koju Obertauern, zimsko hit-odredište savezne pokrajine Salzburg, piše već godinama. U svim varijacijama od pršića do firna, starog zrnatog snijega, od pahuljastog do kompaktnog, snježna raskoš ima glavnu ulogu u izuzetno dugoj zimi na Obertauernu. Od ranog početka sezone u studenom do skijanja na suncu početkom svibnja, gosti zimske sezone na Obertauernu razmaženi dobrim snijegom mogu se pouzdati u dobre uvjete na stazama.

Siguran snijeg u Obertauernu potvrdila je i znanstvena studija stručnjaka za istraživanje skijaškog turizma Günthera Aignera, objavljena 2016. On je za svoj rad analizirao količine snijega koje su izmjerile austrijske pokrajinske hidrografske službe. Sa srednjom maksimalnom visinom snijega od 264 cm, Obertauern je na vrhu ljestvice mjesta s najviše snijega. Ljubitelji snijega mogu odahnuti: studija je pokazala da se visine snijega u Obertauernu nisu promijenile u posljednjih 108 godina, znanstvenik Günther Aigner tvrdi da se ne uočava trend smanjivanja količina snijega u Obertauernu. To cijeni i Maria Höfl-Riesch, trostruka olimpijska pobjednica i ambasadorica snijega u Obertauernu, koja s oduševljenjem privatno skija u planinskom carstvu zimskog sportskog odredišta s najviše snijega u Austriji.

obertauern
Obertauern svoj ugled austrijske skijaške metropole zahvaljuje savršenom položaju usred planinskog masiva, koji središte mjesta okružuje sa 100 kilometara skijaških staza. Poznata kružna transverzala Tauerna omogućava obilazak cijelog Obertauerna po rubu snježne kotline. Zahtjevna tura „Super Seven“ uključuje sedam najviših vrhova do kojih se može doći skijaškim liftovima i na skijama.

Taj užitak u snijegu, koji uključuje i fantastične poglede, pruža se do 2.313 metara nadmorske visine. Skijaški autobusi ili automobili u Obertauernu mogu ostati u garaži, jer u svakoj točki mjesta vrijedi načelo „ski in ski out“, skijaške staze udaljene su samo nekoliko koraka od kućnih vrata. Na 26 suvremenih žičara i liftova čak niti vikendom nema čekanja. Za suh snijeg poznat kao „champagne powder“ nije potrebno ići preko oceana, kristali leda suhi poput finog praha skijašima i freeriderima u Obertauernu već od kraja studenog omogućuju savršene dane na skijama. Oni koji traže posebne izazove neka se oprobaju na stazi Gamsleiten II s nagibom od 45°, jednoj od najstrmijih staza s hupserima u Alpama.

Skijanjem na suncu uz prvoklasne uvjete na snijegu ljubitelji zimskih sportova mogu se oprostiti od duge skijaške sezone u Obertauernu tijekom „Sun and Fun“ tjedana od 7. travnja do 1. svibnja 2018. Skijaške kolibe otvorene su do početka svibnja. Osim toga dostupno je mnogo privlačnih aranžmana.