Naslovnicaa Trend Modni blog iz Pariza Simons novi kreator Diora

Simons novi kreator Diora

Podijeli

Belgijski modni kreator Raf Simons, tek 44 godišnjak, zamijenio je čuvenog Johna Galliana što se i s navršenih 50 godina borio sa posljedicama prevelikog uzimanja kokaina i alkohola.Novi umjetnički direktor ženskih kolekcija poznatog pariškog branda “Dior” je prije 40 dana napustio marku “Jil Sander” pa ce kod “Diora”, upravljati izradom visoke mode, kolekcija “Prêt-à-porter” i modnih dodataka. Njegovi prvi modeli za slavnu  kuću će se predstaviti u Parizu, srpnja tekuće godine.

Tako je završena trakavica, pretvorena u jednoipolgodišnji modni feljton, o nasljedniku kontroverznog Engleza, talijanskih korijena. Galliano je otpušten prošlog proljeća, nakon što je jedan bračni par židovske vjeroispovijesti podnio tužbu zbog antisemitskih uvreda kojima ih je kreator podložio, očito, pripit.Morao  isplatiti i 6000 eura pariškom sudu, iako se kasnije izvinuo paru iz četvrti Marais.

Od odlaska nadarenog ali nepažljivog Galliana, njegov dugogodišnji asistent, designer Bill Gayten je kreirao aktualne ženske modele, s velikim uspjehom.Posvuda je uočen i hvaljen njegov “dobar ukus” i povratak na nekadašnju eleganciju, koja je kod Galliana bila zamijenjena posebnom ali jako dopadljivom teatralnosti i scenskim dekoracijama. “Dior” je prošle godine ostvario veličanstvenu šifru djelovanja, prešavši milijardu eura pa je poslovanje povećano za 22%.

Oglašavajući imenovanje novog kreatora ženske mode, kod “Diora” su istakli “osobnu radost i entuzijazam sto primaju jednog od najvećih, aktualnih stilista, suvremenog fashiona za nastavak djela poznatog Christiana Diora.Simons ce nadahnuti i prevesti  u 21 stoljeće stil koji je Mr.Dior lansirao prilikom otvorenja kuće i s prvom kolekcijom promijenio kodove, svjetske elegancije”!

Simons je poznat po striktnim i avangardnim modelima ali i pedagoškom radu jer je na Bečkom sveučilištu predavao dizajn i vještine „fashiona“, više od pet godina.

Džana Mujadžić