Naslovnicaa Trend Modni blog iz Pariza Halimin put na Pulskom festivalu

Halimin put na Pulskom festivalu

Podijeli

Alma Prica, prvakinja HNK, junakinja najnovijeg ostvarenja Arsena Antona Ostojića “Halimin put“, što je na početku karijere sumnjala u osobne umjetničke sposobnosti, posebno zbog govornih smetnji, oduševljena je svojim likom : “Na poziv redatelja Ostojića, otišla sam na audiciju, obavila probno snimanje sa Slobodanom Trninićem i izbor je pao na mene! Na redateljsku odgovornost i moju, glumačku radost. Film se snima na Pisarovini nedaleko od Zagreba, koja je zamijenila selo u Bosanskoj krajini u kojemu se ostvaruje radnja, scenarija Feđe Isovića. U prvom planu su dvije žene, Halima i Safija, koje zajednički dijele-majčinstvo. Halima koju tumači 49 godišnja Prica, svim sredstvima nastoji pronaći sina, kojemu se izgubio trag.  Pomoći joj može jedino nećakinja, nestala prije 20 godina. Film obrađuje 23 godine njezinog postojanja.

Oduševljena glumačkom ekipom, na čijem je ćelu Banjalučanin Mustafa Nadarević, srdačno se slaže sa Mijom Jurišićem, glumačkim parom Omaljev-Grbić, Dariom Lorenci Flatz, Dejanom Aćimovićem, Minkom Muftić, Sebastianom Cavazza,  Arminom Omerovićem, Slavenom Knezovićem, Senadom Bašićem kao i Olgom Pekalović, koja tumači Safiju.

Halima posjeduje mnoštvo pozitivnih osobina ali je i posesivna, iako požrtvovana“-smatra umjetnica koja je zadnji put glumila na velikom ekranu u ostvarenju “Svjedoci”, dobitniku “Zlatne arene” na Pulskom festivalu 2003 godine. To joj ne smeta, jer je jako zaposlena u teatru :”Film je izazovna ali nesigurna priča.Ne znaš kad će doći i kakav će biti. Postoje različitosti u načinu rada. Druga je vrsta koncentracije i različita priprema uloge.”

Umjetnica sa značajnom teatarskom karijerom i velikim uspjehom u HNK-u, ne voli govoriti o sebi. Naglašava kako ne miješa javni i osobni život. Ipak se zna da je kćerka književnika Čede Price porijeklom sa Plitvica i jedne Bosanke. Rođena 17. rujna 1962. godine u Zagrebu, završila je 1985. Akademiju dramskih umjetnosti u rodnom gradu. Postala je prvakinja drame 1995. godine.

Arkadena Zagreb i Studio Arkadena u Sloveniji isto kao i Fondacija za film, Federacije BiH, uložili su značajna materijalna sredstva za snimanje filma.Najviše je pomogao Hrvatski audiovizualni centar, koji je Isovićev scenarij proglasio najboljim.

Džana Mujadžić