Podijeli

Silikonske žene omiljena su tema svjetske javnosti pošto “prate” izvjesne muškarce u njihovoj svakodnevici, a oni ih po tvrdnjama sociologa smatraju istinskim osobama. No, trenutno sve se više naručuju “male dolls” čiji je uspjeh neočekivan i nezapamćen!

Kreatori tih muških lutaka savršene izrade ponosni su na prodaju i smatraju kako njihovi silikonski lutci predstavljaju idealnog partnera, pošto ih vlasnice mogu kreirati po vlastitoj zamisli i kriterijima. Svaki model je unikat čiji su detalji pomno proučeni i izrađeni po mjerilima klijentica koje zamisle idealnog muškarca, brzo izrađenog po želji vlasnice. Ona može odabrati visinu lutka, boju kose i očiju, veličinu spolnog organa, dlakavost i izraz lica. Sve se personalizira kod “pratitelja” koji može biti i “Toy Boy”. Ali mnoštvo klijentica ih shvaća kao “pratitelja” s kojim razgovaraju, gledaju televiziju, kuhaju… Lutci u potpunosti zamjenjuju mušku prisutnost, malo bizarnu ali zašto ne?

“Pratitelj” od 12 tisuća eura

Donedavno su “love dolls” bile rezervirane samo za muškarce koji su posjedovali dobro izrađen objekt, pa su činili s njim što su htjeli. Tvrtka “Sinthetics” iz Los Angelesa sve više dobiva ženske zahtjeve izrade “stvarnog lutka” kojima po izjavama suvlasnika Bronwena Kellera sasvim udovoljava. Najviše narudžbi stiže iz Teksasa, Minnessote i Michigana, konzervativnih sredina zbog kojih izrada u Kaliforniji ne prestaje. Jessica Ryan zadovoljna je svojim lutkom kojeg ponosno izvodi i iz kuće, ali čini to u sredini koja joj je bliska jer je po zanimanju glumica X filmova. Mlada žena ističe kako su “male dolls” bolji od “sex dolls” jer omogućuju pravi spolni odnos! Svaka žena može odmah ostvariti svoje želje i namjere u tom pravcu.

Ipak postoji nekolicina različitosti između muških i ženskih lutki jer muškarci naručuju idealne modele, vitke visoke poput manekenki, profinjenog lica i duge, bujne kose, dok su zahtjevi klijentica drugačiji. One hoće suputnika koji sliči istinskom pa traže da mu se nacrtaju pjege, poneki mogu biti i proćelavi, imati znakove tetoviranja i ožiljke. Prema studiji tvrtke, objekti pomažu ženama da se osobno realiziraju i oslobode jer je mušku nadmoćnost ponekad teško usmjeriti. Amerikanke smatraju “male dolls” odličnim “pratiteljima”, ali oni nisu svima dostupni jer im je cijena 12.000 eura.

“Sinthetics” je objavio kako za tu svotu bez prigovora slijede zahtjeve klijentice kojoj savršeno adaptiraju lutka. Nadaju se da će ubrzo više napredovati jer rade na usavršavanju robota koji će govoriti pa moći uspostaviti istinski odnos s klijenticama. Muški obožavatelji ovih predmeta nisu oduševljeni idejom da lutka progovori jer im može pokvariti ugođaj nenadanim primjedbama.

Fenomen je i kritiziran jer mnogi Amerikanci smatraju pojavu nezdravom i degradirajućom za ljudsko biće. Drugi smatraju kako vlasnice “male dolls” nikome ne smetaju, a njihov seksualni život je osobna stvar.

Džana Mujadžić