Naslovnicaa Trend Dizajn Zaljubili smo se u pametne pisaće strojeve!

Zaljubili smo se u pametne pisaće strojeve!

Ljubitelji vintage i retro stila, pozor – stiže nešto stvoreno za vas!

Podijeli
Foto: FB Elretron

Suvremena nam tehnologija danas doslovno nudi stvari koje samo pred 20 godina nismo mogli zamisliti niti u najluđim snovima, a Albert Einstein vjerojatno nije bio daleko od istine zapisavši da se boji dana kada će strojevi biti pametniji od čovjeka. Pa kada smo već kod pametnih „pomagala“ sigurni smo da će ljubitelje retro dizajna razveseliti vizualno očaravajuća novotarija koja ovog puta dolazi pod palicom robne marke Eletron.

Naime, Eltron je nedavno predstavio ponešto drukčiji „gadget“ – suvremeni pametni uređaj s tipkovnicom vintage izgleda pod imenom Penna. Penna uređaj je opremljen bluetooth tipkovnicom nadahnutom mehanikom strojeva za tipkanje kakvi su se koristili nekada. No, ova tipkovnica sadrži i čitav niz suvremenih mogućnosti, popraćenih osjećajem tipkanja kao na nekadašnjim pisaćim strojevima, dok su tipke dizajnirane u ‘Retro Chrome’ dizajnu koji pomalo podsjeća na strojeve na kojima su tipkale i naše mame i bake.

Ove tipkovnice imaju mogućnost namještanja glasnoće, svjetla i svega ostalog, slično kao i na tipkovnicama uobičajenih računala, a prilagođene su veličini operacijskih sustava, odnosno programskih oprema poput Windows, Android i iOSa. Na raspolaganju su u fancy bojama kao što su Matt Black, Baby Pink, Olive Green i Pure White.

Iako se ovakve retro tipkovnice nisu pojavile prvi puta na tržištu, mi smo se zaljubili na prvi pogled, a nekako vjerujemo i da će ovi preslatki modeli Penna vrlo brzo pronaći mjesto u srcima, ali i kolekcijama ljubitelja vintage i retro stila diljem svijeta.