Naslovnicaa Trend Evo zašto ODMAH trebate prestati piti Colu

Evo zašto ODMAH trebate prestati piti Colu

Podijeli

Mnogo današnjih istraživanja ukazuje na činjenicu da konzumiranje gaziranih napitaka svakodnevno ima izuzetno loš utjecaj na vaš organizam, čak ako ga i ne primijetite. Ovdje su neki od najvažnijih razloga zbog čega bi odmah trebali smanjiti unos gaziranih napitaka:

1. Manjak vitamina

Fosforna kiselina zajedno s kofeinom, ima diuretski učinak, zbog čega kreće ispiranje hranjivih tvari i vitamina iz vašeg tijela 60 min nakon što ste popili kolu. Zamislite da se to događa svaki dan. Tako kreće nedostatak vitamina.

2. Zubna erozija
Visoka kiselina i šećer u koli uzrokuju uništavanje zubne cakline i šupljine. Time zubi trunu izvana i iznutra.

3. Tjeskoba
Uz loš san, anksioznost je nuspojava konzumiranja kofeina. Svaka limenka kole sadrži istu količinu kofeina kao šalica jake crne kave. S obzirom na to da može postati ovisnost, ako odlučite smanjiti dozu, možete osjetiti glavobolje, razdražljivost, umor pa čak i depresiju.

4. Pretilost
Kada govorimo o višku kila, ne govorimo toliko o samom izgledu već o osjećaju. Višak masti stvara pritisak na imunološki sustav i kardiovaskularni sustav isto kao i na zglobove i kosti.

5. Problemi s kožom
Pijenje kole svaki dan ima isti efekt na kožu kao i pušenje – upalni proces zbog visoke razine šećera. Također, dehidrira kožu što ubrzava njezino starenje.

6. Problemi sa srcem i kardiovaskularnim sustavom
Povećani kolesterol može utjecati na povećani rizik od srčanog udara, kao i dijabetesa tipa 2.