Podijeli
kosa

Ono što nam kompanije ne govore jest to da bi trebali prati kosu rjeđe da bi imali zdravu kosu u što boljem stanju. Što je kosa prljavija, to je zdravija. A ako ne vjerujete, počnite istraživati kako razno razni šamponi te učestalo pranje utječe na našu kosu. Naravno, postoje i iznimke.

Ne brinite, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji mogu odgoditi ponekad i naporno pranje kose i produžiti njezin zdrav i svjež izgled.

1. Izbacite ili barem smanjite masnu i ugljikohidratnu hranu iz prehrane. Vidjet ćete koliko dugo će vaša kosa ostati čista.

2. Ne dirajte svoju kosu previše. Na prstima se nalazi prljavština koja odlazi u kosu i zbog toga se ona masti češće.

3. Nakon što operete svoju kosu, pred sam završetak, operite ju potpuno hladnom vodom nekoliko trenutaka. Može biti neugodno, ali se isplati.

4. Ako još niste, isprobajte šampon za suho pranje kose. Zaista je praktičan !

5. Napravite pletenicu i nosite kovrče drugi dan. Time možete produžiti izgled čiste kose.

6. Pazite što sve od kozmetičkih preparata i u kojim količinama te koliko puta često nanosite na kosu. Posebno ulja, maske, sprejeve…

7. Ako želite potpuno prirodan tretman za vašu kosu, probajte pomiješati žličicu sode bikarbone za pečenje u jednoj šalici tople vode. Navodno ovo pomaže da kosa i vlasište budu potpuno očišćeni.