Podijeli

Nećemo vam sada filozofirati i dijeliti savjete što i kako bi trebali postupiti jer vjerujemo da i sami znate kakva je vaša trenutna situacija. Dobar odnos se stvara, on se gradi međusobnim i zajedničkim „radom“ na njemu.

No, prema brojnim psihološkim istraživanjima, postoji 6 vidljivih znakova prema kojima možete procijeniti ide li vaš odnos u krivom smjeru.

1. Učestale prepirke – ponekad je ok razbuditi strasti na takav način, ali ako prepirke postaju svakodnevne svađe, vrijeme je da dobro preispitate vaš odnos

2. Pretjerana ljubomora – ljubomora je znak manjka samopoštovanja i samopouzdanja koju svjesno ili nesvjesno prenosimo na naše voljene. Ljubomora nije ljubav.

3. Ravnodušnost – nema ničeg goreg kada se u odnosu ugasi žar, ispari zaljubljenost, nestane strasti, a prevlada hladnoća i nezainteresiranost za bilo što

4. Udaljenost – neovisno o tome koliko je vaša bolja polovica udaljena od vas ili nedostupna zbog obaveza, nikakav viber, skype ili facebook ne mogu zamijeniti fizički kontakt i blizinu.

5. Konstantno preispitivanje i nedoumice – što ste više zajedno, to bi trebalo biti manje prostora za strah, sumnju i nesigurnost. Ali ako se svakodnevno preispitujete i strahujete zbog nečega, to je znak da u vašem odnosu nešto nije u redu. Ili u vama samima

6. Potpuno različiti ciljevi – sigurno ste čuli za frazu „suprotnosti se privlače“, ali život može odlučiti drugačije. Zajednički život, planovi i uživanje moguće se ako se vaši pogledi na život podudaraju ili su bar slični. Naravno da je nemoguće pronaći nekoga tko je identičan vama, ali dugoročno gledano, veći su izgledi za uspjeh veze ako imate slične stavove o određenim temama.

I na kraju svega, uvijek je najvažnije kako se vi istinski osjećate s tom osobom, ali i sami sa sobom. Jer možda nije do te osobe… možda je do vas.

Budite prava osoba i onda ćete i privući prave osobe