Naslovnicaa Nesvrstano Portret jedne Djevice

Portret jedne Djevice

Podijeli

Bila jednom u jednom jajetu jedna dlaka… recimo da bi ovako započela bajka koju je pisao netko rođen u znaku Djevice. Kao što možete zaključiti riječ je osobama koje su sklone detaljima i koje će u svakom jajetu pronaći barem jednudlaku, a možda i više njih. Netko će to nazvati sitničavim i pretjeranim, ali takve su Djevice. Njihova uloga u zodijaku je da analiziraju i seciraju, slažu i preslaguju, organiziraju, sistematiziraju, uglavnom da rade red. Što se nama drugima uvijek baš i ne sviđa.

Djevica je šesti znak u zodijaku, dolazi poslije goropadnog i egocentričnog Lava, punog sebe i prirode i uči nas nečemu posve drugome – skromnosti, posvećenosti, strpljivosti. Ona iz sitnih djelića slaže složene i prekrasne mozaike života. Podsjeća nas kako u svemu u životu treba imati makar malo discipline i reda – u ishrani, u brizi o vlastitom tijelu, u poslu i svakodnevnim navikama. Uz Vodenjaka, ona je najveći perfekcionist od svih znakova, težeći da uvijek napravi nešto bolje, više, savršenije. I u tome uglavnom i uspijeva.

Jednako perfekcionistički je nastrojena i u svojim osobnim odnosima, oprezna je u iskazivanju emocija, ali i prihvaćanju tuđe naklonosti. Iako njezino ime asocira na nešto posve drugo, Djevica u tjelesnom i seksualnom smislu nije nevješta. Dapače. Ne zaboravimo kako ona ipak pripada elementu zemlje, povezanom s materijom, tijelom i tjelesnošću. Uostalom, znak koji se toliko brine o svom tijelu i poznaje sve njegove tajne zna ugoditi kako sebi tako i drugima. Mada orijentiranost na tijelo i njegovo savršeno funkcioniranje ima i svoju drugu stranu – u znaku Djevice najviše je hipohondara koji i najmanju disfunkciju na tjelesnom planu odmah proglase smrtonosnom bolešću.

Njezina usmjerenost za detalje savršena je za poslove u kojima se zahtijeva preciznost, točnost i fokusiranost, tako da mogu biti savršeni urari ili apotekari, a u nekim drugim zanimanjima specijalizirat će se u nekom osobitom segmentu i u tom biti izvrsni. Istina je da ponekad od drveća ne vide šumu, da traže iglu u plastu sijena ili dlaku u jajetu, ali bez Djevica u zodijaku ili životu zaboravili bismo na sve one male stvari koje često život znače.

Karmen Baloh Martić
astrodrom.hr